Prøv dette tilbehøret i stede for poteter/ris neste gang! Friskt og godt. Kan spises både varm og kald. Denne retten lages med quinoa (som du får kjøpt på helsekostbutikker), dette er sunne og langsomme karbohydrater :-)
120 g Quinoa (selges i helsekostbutikker, se bilde)
2,5 dl vann tilsatt boljong
0,5 agurk i terninger
2 gode tomater i biter
2 vårløk i tynne skiver
saften av 1/2 sitron
enliten bunt frisk mynte
en liten bunt frisk kruspersille, finhakket
1 ss olivenolje
Slik gjør du:
Kok quinoa i ca 15 minutter, i vannet med buljong.
Hakk resten av ingrediensene mens det koker.
Når quinoaen er ferdig og litt avkjølt, rører du inn resten av ingrediensene.
Drypp oljen over og krydre med nykvernet pepper.
Kan serveres lunken (lun) eller avkjøles og serveres kald. Bruk gjere halve med en gang, og oppbevar resten i en boks i kjøleskapet opptill to dager.
Pingback: Quinoa med avokado og tunfisk « matosofi