Tacosuppe

Tacosuppe er et godt alternativ til vanlig taco. Dette er mat som metter og varmer, og man slipper tacoskjell som knekker og sølet som hører med. Jeg vil nesten gå så langt som å påstå at tacosuppe er datevennlig. Det er i hvertfall helt klart et godt måltid. Egner seg godt til å lages til mange, og kan stå lenge på plata og godgjøre seg. Perfekt hvis du får mange venner på besøk.

 

Du trenger til 6 porsjoner:

  • 1 ss smør
  • 2 små sjalottløk (eller en medium vanlig løk)
  • 3 gulerøtter i små biter
  • ca 500g karbonadedeig
  • 1 pose tacokrydder (eller 4 ss egen mix)
  • 1,5 liter vann + tre buljongterninger
  • 2 ss maisstivelse
  • 1 stor boks hakkede tomater
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 boks kidnybønner

Garnityr: revet ost, mais, finhakket rød løk, finhakket tomat, lettrømme og tortillachips

Slik gjør du:

  1. Mål opp og sett alt klart. Del opp grønnsakene i biter
  2. Smelt smøret i en gryte. Sett på medium varme.
    Ha i gulrot og løk i biter. Stek i et par minutter, pass på at det ikke blir brent.
  3. Tilsett karbonadedeigen. Stek mens du hakker det i små biter
  4. Tilsett krydderet. Rør det godt inn.
  5. Rør ut maisstivelse (maizena) i vannet og tilsett det i gryta.
    Tilsett buljongterningene og la det koke opp.
  6. Tilsett så hakkede tomater og tomatpuré.
    La det koke noen minutter.
  7. Smak på sausen og kjenn om den er nok krydret.
    Sjekk at grønnsakene er myke.
  8. Tilsett kidnybønnene helt til slutt. La de bli varme i suppa.

Serveres med valgfritt garnityr på toppen:  revet ost, mais, rød løk, hakket tomat, rømme og knuste tortillachips er godt. Dette er et måltid med mye smak, som varmer og som går vanlig taco en høy gang :-)  En annen fordel er at det også kan stå lenge på plata, det kan varmes opp igjen, kan fryses ned og egner seg veldig godt i mange sosiale lag.

Legg inn en kommentar