2 kyllingfileter
1 ss malt koriander
1 fed hvitløk, finhakket
1 ss sukker
1 ts salt
peanøttolje
trespyd, 2-3 pr person
Slik gjør du:
Start med å legge kyllingen i marinaden noen timer på forhånd, eller over natta.
Marinade:
Bland koriander, hvitløk, sukker, salt og litt peanøttolje i en skål. Del kyllingen i biter og bland den inn. Dekk bollen med plast og sett den i kjøleskapet.
Sataysaus:
1,5 ss peanøttolje
1/2 chili, finhakket
4 sjalottløk, finhakket
2 dl kokosmelk
1,5 ss sukker
litt salt
1,5 ss peanøttsmør
50 g peanøtter, hakket
Varm oljen i en gryte og fres chili, sjalottløk, koriander og sitrongress i oljen til løken blir myk. Ha i kokosmelk, sukker. salt og peanøttsmør. La sausen putre i ti minutter til den tykner. Ha sausen i en bolle og ha de hakkede peanøttene over.
Kyllingspydene:
Træ de marinerte kyllingbitene på trespydene og stek dem i litt peanøttolje i panna. Stek til de er gjennomstekte, ca 3-4 min på hver side. Server med ris, salat og sataysaus.
Å, jeg elsker kylling satay! Denne oppskriften skal jeg prøve! Veldig fin blogg forresten, mange gode middagstips :)
Tusen takk for det :-) Kom gjerne tilbake for flere oppskrifter og middagstips :-)
Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.