Tom Ka Gai – thailandsk kyllingsuppe

God thailandsk kyllingsuppe, med kokosmelk, chili og ingefær. En av mine favoritter!

thailandsk suppe

Du behøver til 2 porsjoner (1 liter ferdig suppe):

  • 2 kyllingfileter i passe biter (ca 1×1 cm)
  • 1 lime, saft og skallet
  • 2 vårløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten rød chili
  • 2 cm revet fersk ingefær
  • 1 ss olje til steking
  • 6 dl vann + 1 hønsebuljongterning
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 2 ss soyasaus
  • 200 g eggnudler
  • frisk koriander til servering

Slik gjør du:

  1. Skjær kyllingfiletene i passe biter og bland med saften fra en halv lime. Sett dette tilside.
  2. Finhakk grønnsakene og surr dem blanke i oljen.
  3. Tilsett vann og buljong, kokosmelk og soyasaus og kok opp.
  4.  Tilsett kyllingen og la suppen småkoke ca. 2 minutter før du tilsetter nudlene. La det koke ytterligere 4-5 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og nudlene er passe myke.
  5. Smak til med soyasaus, lime (saft og revet skall)
  6. Dryss over hakket koriander før servering.

 

One Comment

  1. Denne skal jeg lage ikveld, blir bra :D

Legg inn en kommentar