God thailandsk kyllingsuppe, med kokosmelk, chili og ingefær. En av mine favoritter!
Du behøver til 2 porsjoner (1 liter ferdig suppe):
- 2 kyllingfileter i passe biter (ca 1×1 cm)
- 1 lime, saft og skallet
- 2 vårløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 liten rød chili
- 2 cm revet fersk ingefær
- 1 ss olje til steking
- 6 dl vann + 1 hønsebuljongterning
- 1 boks kokosmelk (400 ml)
- 2 ss soyasaus
- 200 g eggnudler
- frisk koriander til servering
Slik gjør du:
- Skjær kyllingfiletene i passe biter og bland med saften fra en halv lime. Sett dette tilside.
- Finhakk grønnsakene og surr dem blanke i oljen.
- Tilsett vann og buljong, kokosmelk og soyasaus og kok opp.
- Tilsett kyllingen og la suppen småkoke ca. 2 minutter før du tilsetter nudlene. La det koke ytterligere 4-5 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og nudlene er passe myke.
- Smak til med soyasaus, lime (saft og revet skall)
- Dryss over hakket koriander før servering.
Denne skal jeg lage ikveld, blir bra :D