Jeg fikk servert Apple crumble hos min venninne Lisa forleden. Det var kjempegodt og jeg fikk lyst til å lage dette selv også! Jeg har sett på litt ulike oppskrifter på nett, og satt sammen en oppskrift jeg har testet ut. Denne ble veldig god. Enkelt å lage, og enhver oppskrift som inkluderer epler og kannel må jo bli suksess!
Apple crumble
- 6 epler, skrelt og delt i båter
- 100g brunt urafinert sukker
- 1/4 ts kanel
- 100g lettkokte økologiske havregryn
- 80g siktet hvetemel
- 100g smør
Slik gjorde jeg det
- Skrell og del eplene i båter. Legg dem i en smørsmurt langpanne eller stor ildfast form.
- Strø over halvparten av sukkeret (ca 50g) og dryss kanelet over.
- Dekk forma med aluminiumsfolie og sett det i oven på 150 grader i ca 30 min.
- Bland resten av ingrediensene (havregryn, hvetemel, smør og resten av sukkeret) til crumble. Det gjør du ved å kna det sammen med hendene.
- Ta ut forma og fordel massen over eplene, uten å trykke det ned.
- Stek uten folie ved 150 grader i ca 30 minutter, til crumblen er sprø og gyllen. Pass på at det ikke blir brent.
- Server med vaniljeis